BOCCIA Yalnızca Bir Tatil Sporu Değil

Engel derecesi hayli yüksek birini aklınıza getirin. Öyle yüksek ki ellerini dahi kullanamıyor, belki sadece ağzını veya kafasını hareket ettirebiliyor. Sizce bir sporcu olabilir mi? Hatta milli bir sporcu olabilir mi? Evet!

Engel düzeyi çok yüksek olan kişiler bile Paralimpik spor dallarından biri olan Boccia ile hem sosyal hayata hem de spor dünyasına etkin bir şekilde katılma şansı elde edebiliyor.

Bu sporda sporcular engel düzeylerine göre 4 farklı kategoride yarışıyorlar ve basitçe anlatmak gerekirse atılan beyaz topa yakın düşecek şekilde topların atılması gerekiyor. Örnek bir videoya şuradan ulaşabilirsiniz.

Pek göz önünde olmasalar da büyük engeller aşılarak bu spor engelliler arasında duyulmaya ve yaygınlaşmaya başladı. Bunda Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun ve benim gördüğüm kadarıyla Sayın Selim Özen’in ve Azerbaycan’da Çalışma ve Nüfusun Sosyal Güvenliği Bakan Yardımcısı olan ve aynı zamanda Milli Paralimpiya Komitesinin Başkanı Sayın İlgar Rahimov’un büyük emekleri var.

Spor hakkında detaylı bilgiyi Türkiye Milli Paralimpik Komitesinin sayfasında bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.