Aynı Telefonda Birden Çok Whatsapp, Instagram, Facebook (Güncellendi)

Yeni Not: Samsung Galaxy Note8’de aşağıda anlatılanlar ek yazılım gerektirmiyor. Çift sim kartlı sürüm kullanıyorum ancak tek simlide de olduğunu tahmin ediyorum. Çift simli S8’de bu özellik yoktu.

Eğer telefonunuzu ve sosyal medya hesaplarınızı hem kişisel hem de kurumsal amaçlar için kullanıyorsanız sıkça hesap değiştirme ve parola girme zahmetine giriyorsunuz demektir. Bazı durumlarda bu bile çözüm olamayabiliyor. Örneğin aynı telefonda çift whatsapp kullanmak gerektiğinde ne yapmak gerekir?

İmdadımıza Paralel Space adında bir uygulama yetişiyor. Uygulama sayesinde telefonda kullandığımız ve normalde bir adet kurulabilen programları klonlayıp aynı anda farklı hesapları kullanabiliyorsunuz.

Bu uygulama içerisinden Whatsapp, Instagram, Facebook dışında halihazırda telefonunuzda kurulu olan ve programla uyumlu olan diğer uygulamaları da klonlayabiliyorsunuz. Programın en önemli farkı uygulamaların birebir kopyasının kullanılabilmesi. Örneğin ikinci Whatsapp için önceleri kullandığım Disa isimli program bir Whatsapp emulasyonuydu ve Whatsapp görüşmesi yapmama izin vermediği gibi arayüzü de farklıydı.

Bunlara kimlerin ihtiyacı olabilir?

  1. Yurt dışına çıkıp belli bir süre oranın yerel hattını kullananlar Türkiye Whatsapp hesaplarına dokunmayıp telefon numaraları ayrı, Whatsapp numaraları ayrı kalanlar.
  2. Çift veya daha çok sayıda sim kartlı telefon kullananlar.
  3. Aynı anda kurumsal ve bireysel Instagram/Facebook vs. hesabı kullananlar.

Şimdi nasıl kurulduğuna bakalım:

Öncelikle aşağıdaki linkten ya da Uygulama Mağazasından uygulamayı kuruyoruz. Maalesef uygulama yalnızca Android kullanıcılarına hitap ediyor. Gördüğüm kadarıyla Apple uygulama mağazasında ücretli olan benzer uygulamalar var ancak denemedim, bilmiyorum.

Uygulamanın kullanımı aşağıdaki videoda da görülebileceği gibi çok çok basit.

Uygulama kurulduktan hemen sonra size hangi uygulamayı kopyalamak istediğinizi soracaktır. Sadece kopyalamak istediğin uygulamayı seçin ve diğer uygulamaları seçimden çıkarın.

Whatsapp kurulduktan sonra logosu farklı olan ikinci Whatsapp uygulmanızı ana ekranınıza kısayol olarak ekleyebilirsiniz.

Peki yurt dışındasınız. Telefonunuzu değiştirdiniz ve Türkiye whatsapp hesabınız gitti veya tam tersi de olabilir. Bu durumda ikinci Whatsapp’ı nasıl kuracağız?

İkinci Whatsapp kurulumuna başladığınız anda sizden telefon numaranızı isteyecektir. (Türkiye hattınızı ikinci bir telefona takıp açın. Uluslararası dolaşımda SMS almak ücretsizdir bu nedenle hesabınızda TL olmasa bile uluslararası dolaşıma açık olan Türkiye hattınıza SMS gelebilir.) Türkiye numaranızı girdikten sonra doğrulama kodu Türkiye hattınızın takılı olduğu farklı telefona SMS olarak gelecektir. Bu kodu ikinci Whatsapp kurulumuna girin ve ikinci Whatsapp’ınız hazır.

Tam tersi telefonunda Türkiye Whatsapp’ı olan ve yabancı sim kart kullananlar da ikinci Whatsapp kurulumunda yabancı telefon numaralarını girecek ve aynı telefona SMS onayı geleceğinden ikinci bir telefonla uğraşmak zorunda kalmayacaklar.

Peki ya güvenlik?

Parallel Space uygulaması içinde çalışan Whatsapp da uçtan uca güvenlik sistemini kullanıyor. Yine de ayrıca bir program üzerinden kullanılan ikinci Whatsapp için ihtiyatlı olmakta fayda var. Karşıdan gelen metin korunabilse de sizin yazdıklarınızın sızdırılma ihtimali orijinal programa kıyasla bir miktar daha fazla. Bu tam anlamıyla bir tehlike arz etmese de diğerine göre riskin eser miktarda fazla olduğunu atlamamak gerekir.

İyi yazışmalar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.